Son Yorumlar

Flaş Haber

Biden'ın Hukuk Ekibi, Onun Anısına 'Kiraz Toplandı' Kazısı Olarak Gördükleri Şeyler Üzerine Adalet Bakanlığı'na Gitti

ABD Başkanı Joe Biden, 9 Şubat 2024'te Washington DC'deki Beyaz Saray'ın Güney Çimenliğindeki Marine One'a yürüyor. Biden, hafta sonunu geçirmek için Wilmington, Delaware'e gidiyor.

Başkan Joe Biden'ın kişisel avukatı Pazar günü yaptığı açıklamada, başkanın anısına aşağılayıcı ve gereksiz kazılar olarak gördüğü şeylerle ilgili endişelerini bildirmek için hem özel danışmana hem de başsavcıya gittiğini söyledi.

Bob Bauer, CBS'nin Face the Nation Sunday programında "Bu, raydan çıkmış bir rapor" dedi. "Bu eski püskü bir iş ürünü."

Özel danışman, başkanın başkan yardımcısı ve senatör olarak önceki görevlerinde gizli belgeleri yanlış kullanıp kullanmadığını araştırıyordu ve bu hafta herhangi bir cezai suçlamanın gerekli olmadığını tespit etti.

Ancak Başsavcı Merrick Garland tarafından atanan Özel Savcı Robert Hur, neden herhangi bir suçlamanın gerekli olmadığına ilişkin argümanını oluştururken, Biden'ın olası suçlamalara karşı savunmasının muhtemelen şu şekilde olabileceğini kısmen detaylandırdı: "Bay Biden muhtemelen kendisini mahkemeye sunacaktır. Kendisiyle yaptığımız röportajda olduğu gibi, sempatik, iyi niyetli, hafızası zayıf, yaşlı bir adam olarak bir jüri vardı."

Daha sonra, büyük oğlu Beau'nun öldüğü zaman da dahil olmak üzere, araştırmacıların başkanın hafızasının silindiğini söylediği örneklere değinmeye devam etti. Özellikle Beau Biden hakkındaki yorumlar, oğlunun ölümüyle ilgili üzüntüsünü açıkça dile getiren ve ondan sık sık söz eden cumhurbaşkanını öfkelendirdi.

Biden, raporun açıklanmasının ardından öfkeyle "Bunu gündeme getirmeye nasıl cesaret eder?" diye sordu. "Açıkçası bana soru sorulduğunda kendi kendime düşündüm, bu onların lanet olası bir meselesi miydi?"

Biden'ın yaşı zaten seçmenler için endişe kaynağıydı. Demokratlar şimdi 81 yaşındaki başkanın yaşı ve hazırlığı hakkındaki yaygın soruları, Biden'ın başkomutan olma kapasitesine sahip olduğunu doğrulayarak ve onu zayıf gösteren insanları itibarsızlaştırmaya çalışarak yanıtlıyor. First Lady Jill Biden Cumartesi günü bağışçılara bu yorumların siyasi amaçlı olup olmadığını sorgulayan bir mektup yazdı; Biden'ın kampanyasını başlatmasından bu yana herhangi bir e-posta bağışı arasında en fazla parayı elde etti.

Biden'ın Beyaz Saray'daki üst düzey yardımcısı Anita Dunn ile evli olan Bauer, bu ayrıntıların hem Hur hem de Garland'a dahil edilmesiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini ve bunun, esasen kamuoyuna zarar vermemek için çalışan Adalet Bakanlığı normlarının ihlali olarak gördüğünü söyledi. herhangi bir suçla itham edilmeyen kişilere karşı. Ancak itiraz başarısız oldu.

Bauer, "Raporu özel müşavirin yazdığı şekilde kamuoyuna açıklamayı taahhüt ettiği açık" dedi

Başkan, Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e saldırısı gerçekleştiği sırada soruşturmacılarla birkaç saat boyunca görüştü. Sorulara doğru ve bilgisi dahilinde cevap verdiğini söyledi.

Bauer, başkanın soruşturmacıların sorularını yeniden yapılandırdığı ve özel danışmanın Biden'ı "yıllar önceki olaylara" götüreceğini belirttiği anların raporda yer almadığını savundu. en iyi hatırasını anlat.

Özel müşavirin, hangi referansların yer alıp neyin almadığını "çok yanıltıcı bir şekilde seçmeye" karar verdiğini söyledi.

Bauer da, eski Başkan Donald Trump'ı gizli belgeleri teslim etmeyi reddettiği ve 6 Ocak'ta ABD Kongre Binası'ndaki şiddet olaylarındaki rolünü reddettiği için yargılayan Adalet Bakanlığı üzerinde siyasi baskı olduğunu öne sürdü ve bu bakanlık kınandı. Trump ve diğerleri tarafından önyargılı olduğu ve soruşturmasının "iki aşamalı bir adalet sistemini" temsil ettiği belirtildi.

Hur bir Cumhuriyetçi ve Trump yönetimindeki eski bir ABD avukatı.

"Yani, Cumhuriyetçilerin kolluk kuvvetlerine yönelttiği saldırıları bilerek soruşturmayı etkileyen dışarıdan gelen baskıları düşününce, mümkün olan tek hukuki sonuca varmamızı istememiz ve sonra da konuyu bir kenara bırakmamız gerektiğine karar verip vermediğini merak etmelisiniz. geri kalanı belli bir siyasi seçmen kitlesini yatıştırmak için mi?" Bauer sordu.

Adalet Bakanlığı eleştirilere ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Hiç yorum yok